Edgar Wright završava „trilogiju“

Piše: Filip Jakovljević

Nakon puno, puno najavljivanja i obećavanja, redatelj Edgar Wright je napokon potvrdio kako u rujnu kreće sa snimanjem filma The World’s End. Ovo će biti treći Wrightov film u kojem će glavne uloge imati urnebesni par – Simon Pegg i Nick Frost. Prošla dva hita ove postave bili su genijalni Shaun of the Dead i Hot Fuzz, tako da je logično očekivati da će i ovaj film biti jednako dobar. Ovim će filmom biti završena njihova trilogija koju su nazvali „Blood & Ice Cream“, odnosno „Three Flavors Cornetto“.

Radnja filma će se vrtiti oko skupine prijatelja iz djetinjstva koji se nakon 20 godina sastaju s namjerom ostvarivanja uspješnog pub crawla – termin koji u hrvatskom jeziku ne postoji, iako ga je većina nas usavršila, označava noć u kojoj pojedinac ili grupa prijatelja ide od birca do birca i, pogodite… pije, a cilj je proći što više kafića u jednoj noći. Ali vratimo se filmu. Navedena grupa prijatelja, predvođena Peggom i Frostom, postavlja cilj kako će svoj pub crawl završiti u pubu simboličnog imena The World’s End. Međutim u radnju će se uplesti više sile, te će njihov pub crawl ujedno postati i borba za budućnosti čovječanstva – kako to kod Wrighta, Pegga i Frosta već ide, uz punoooo originalnog humora.

Pegg je nedavno završio snimanje nastavka Star Treka, te mu slijedi serija L. A. Noir, a nakon toga se baca na ovaj projekt. Frostov zadnji veliki projekt je bio Paul, u redateljskom i glumačkom tandemu s Peggom, a Wright vam je vjerojatno poznat po već kultnom Scott Pilgrim vs. The World.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.