Dva rekorda Jackieja Chana

Piše: Filip Jakovljević

Svi znamo da je legenda akcijskih filmova, Jackie Chan, jedan od najvećih radnika u svom poslu. Prati ga reputacija da sve svoju kaskaderske točke obavlja sam, te da se na snimanjima zbog toga ozlijedio već nebrojeno puta. Sada je dobio poštovanje koje je svojim radom i zaslužio. Glumac je, naime, ušao u Guinessovu knjigu rekorda i to dva puta. Prvi je rekord za najviše kaskaderskih točaka koje je izveo živući glumac.

Drugi je rekord za najviše različitih poslova na jednom filmu. U njegovom najnovijem filmu, Chinese Zodiac, Jackievo se ime tijekom odjavne špice pojavljuje rekordnih petnaest puta i to za scenarista, redatelja, glavnu ulogu, producenta, izvršnog producenta, snimatelja, umjetničkog direktora, menadžera produkcije, koordinatora cateringa, koordinatora kaskaderskih točaka, majstora svjetla, kompozitora, izvođača glazbe za film, majstora rekvizita i kaskadera. Impresivno.

Jackie je svoje misli podijelio sa svijetom preko Weiba: „Ušao sam u Guinessovu knjigu rekorda s dva rekorda, od kojih je jedan za ‘ Najviše kaskaderskih točaka koje je izveo živući glumac’. Danas sam osjećao da sam ga stvarno zaslužio. Kada pogledam u prošlost, toliko sam puta dao sve od sebe, mislim da je vrijedilo, jer je to rekord cijele moje prošlosti. Mogu biti jako ponosan zbog mojeg potomstva, jer će jednog dana moći zjedno s publikom reći: „To je Jackie Chan, Jackie Chan! To je zauvijek!“.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.