Dva nova Marvelova projekta

Piše: Filip Jakovljević

Nakon što su pokorili svijet stripa i crtanih filmova, šefovi Marvela su očito odlučili sve svoje junake prenijeti i na film. Vođeni uspjesima dosadašnjih adaptacija (Iron Man, Captain America, Thor, Incredible Hulk, Spider-Man) odlučili su se na još dva nova projekta – Doctor Strange, koji je najavljen već prošlog ljeta, te Guardians of the Galaxy.

Potonji je priča smještena u daleku budućnost, o skupini junaka sa raznih planeta, a svaki od njih je posljednji preživjeli od svoje rase. Oni se udružuju i oforme skupinu Guardians of the Galaxy, koja putuje kroz vrijeme kako bi spasila Zemlju od invazije vanzemaljaca.

Doctor Strange je još jedan u nizu Marvelovih superjunaka. Pravog imena dr. Stephen Strange, on je kirurg kojeg je zanimao samo novac, ali prometna nesreća mu je oštetila ruke i onemogućila mu daljnje bavljenje svojim zanatom. Zbog toga on odlazi u Himalaje, u potrazi za pustinjakom poznatim kao The Ancient One, koji mu ne želi pomoći zbog njegove sebičnosti, međutim Strangeova dobra strana se prikazuje kada se jedan od pustinjakovih učenika, Baron Mordo, okrene protiv njega i pokuša ga ubiti, a Strange ga spasi. Ancient One Strangea poduči jakoj magiji, koju mora pametno koristiti kako bi pobijedio svog neprijatelja, koji će se na vrhuncu svoje moći pokazati slabim u usporedbi sa Strangeovim najvećim neprijateljem Dormammuom. Još se ne zna hoće li Baron Mordo biti glavni antagonist u prvom filmu, ali pošto je on prvi i jedan od glavnih neprijatelja Dr. Strangea, logično je to očekivati. Također postoji glasina kako bi glavnog protagonista mogao glumiti Johnny Depp, ali još ništa nije potvrđeno.

Očito možemo očekivati da će Marvelov filmski svijet s vremenom samo rasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.