Duncan Jones pristao režirati World of Warcraft

Piše: Deni Zgonjanin

World of Warcraft film je u pripremi već dulje vrijeme, no nešto je projekt svaki put kad je bio blizu realizacije uspjelo stornirati. Bio to budžet, manjak redatelja, smanjivanje budžeta, odlazak redatelja itd. Najveći interes za projekt je pokazivao Sam Raimi, čije se ime povezivalo sa filmom barem 3-4 godine, ako ne i više… Konačno kad su se prošle godine stvari posložile, Raimi je odustao od projekta i otišao snimati Oz the Great and Powerful. Nakon tog poteza, producenti Thomas Tull i Jon Jashni, srećom po fanove, nisu odustali, već su krenuli u potragu za novim režiserom, dovoljno talentiranim da iznese ovaj masivni i dugo očekivani projekt na svojim leđima. I čini se da su uspjeli! Duncan Jones, redatelj Moona i Source Codea je putem svojeg Twitter profila objavio svijetu kako je pristao režirati ekranizaciju!

Odličan pick, ako se mene pita, možda čak i bolji od Sama Raimija… Zašto? Zato jer je Jones kao prvo iznimno talentiran i kreativan redatelj, koji je za svoja prva dva filma napisao i scenarij, što znači da će i na WoW-u najvjerojatnije imati scenarističke dužnosti, bilo to pisanje scenarija ispočetka ili samo poliranje već postojećeg scenarija Charlesa Leavitta (Blood Diamond). Kao drugo, neki su smatrali da je budžet filma od 100 milijuna dolara premalen za pošten film ovakve tematike, zbog čega je Jonesov angažman još važniji jer je čovjek naviknut na rad sa oskudnim budžetima ( Moonov budžet je bio milijun dolara, a Source Codeov punih 35 milijuna dolara). Snimanje filma bi trebalo početi ove godine, možda čak na ljeto, a premijera je zacrtana za 2015. godinu, također na ljeto.

P.S. Još samo jedna stvar, šire se glasine da je Johnny Depp zainteresiran za nekakvu ulogu u filmu, zasad neimenovanu. Uzbuđeni? Ja isto, samo ne radi Deppa, on me već počeo živcirati…

6 komentara za “Duncan Jones pristao režirati World of Warcraft

  • Mujan says:

    jedna stvar je bilo kuda depp svuda,a druga kad je on zainteresiran za nesto…iako me bas briga hoce li glumit ili ne… ovo je blizzardov projekt, najjaca entertainment marka na svijetu po kvaliteti, legendary pictures ima takodjer dobar track record, al ne neokaljan ka blizzardov… ovo je warcraft, ne wow “btw”

  • Mujan says:

    al da je Duncan David Bowiev sin mi je još najjače:D

Leave a Reply

Your email address will not be published.