Drew Goddard piše seriju ‘Daredevil’ za Netflix

Piše: Sven Mikulec

daredevil-drew-goddard-slice

Drew Goddard, 38-godišnji scenarist koji iza sebe ima projekte poput Cloverfielda, Kolibe u šumi i World War Z-ja, te rad na serijama Buffy, ubojica vampira, Angel, Alias te Izgubljeni, sada će za Marvel pisati seriju o Daredevilu, još jednom stripovskom junaku koji nikad nije dobio adaptaciju koju zaslužuje. (Iako smo čuli glasine da je director’s cut Daredevila s Affleckom osjetno bolji od verzije koja je završila u kinima.)

Za sve koji ne znaju, priča prati momka Matta Murdocka, koji kao dijete oslijepi zbog izloženosti radioaktivnim kemikalijama. I dok izgubi osjetilo vida, sva ostala postanu mu hiperosjetljiva, pretvarajući ga u vještog borca protiv zločina. Nova će se serija emitirati putem Netflixa, a Goddard je, čini se, oduševljen ovom prilikom.

00

„Pričate s čovjekom koji je imao citate iz Daredevila na zidovima sobe dok je odrastao“, rekao je ovo ljeto novinarima kad su ga pitali za seriju. „Čak i kad sam imao 18 godina, na krvavo crvenim vratima pisalo mi je I have shown him that a man without hope is a man without fear. Ako nađemo pravi projekt, volio bih ga napisati.“ Nekoliko mjeseci poslije, stvar je gotovo dogovorena.

U Marvelovom svijetu tako će se ponovno sresti stari suradnici Goddard i starosjedioc Whedon (Avengersi). Originalni film, čiji je jedini uspjeh upoznavanje i početak veze Afflecka i Jen Garner, ne bi trebalo biti teško nadmašiti. Miriše li ovaj projekt na nešto obećavajuće?

Leave a Reply

Your email address will not be published.