DreamWorks najavio remake trilera `The Prey´

Piše: Ana Kundid

the-prey

DreamWorks Studios je otkupio prava za snimanje remakea The Prey, francuskog filma iz 2011. koji nosi originalni naziv La Proie.

Režiran od strane Erica Valettea, radnja La Proie prati Francka (Albert Dupontel) kao sitnog lopova koji završava na privremenom smještaju u zatvoru nakon uspješnog pljačkaškog podviga. Dijeleći ćeliju sa drugim osuđenikom, Franck se ne trudi sakriti detalje iz privatnog života. Nakon što njegov cimer biva pušten na slobodu, Franck saznaje da se iza bezopasnog kriminalca krije bešćutni serijski ubojica koji sada ima novu metu – uništiti Franckovu obitelj. Iako ima još samo par mjeseci do odsluženja kazne, Franck, ne mareći za zakon , bježi iz zatvora u nastojanju da spriječi privatnu katastrofu.

Originalni scenarij napisali su Luc Bossi i Laurent Turner, a produciro je Bossijev Brio Films. Bossi će se ponovno naći na popisu stvaroca ‘plijena’, tako što će pomoći producentima Charlesu S. Cohenu (Frozen River) i Danielu Battseku (The Last Lions) u stvaranju remakea. Neka predviđanja najavljuju da bi u glavnoj ulozi Dupontela mogli zamijeniti Liam Neeson ili Jason Statham, no ne isključuje se da DreamWorks ima ipak svoje znatno manje predvidive opcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.