Dr. Kovač kao šef zaštitara

Piše: Sven Mikulec

Naše gore listu dodijeljena je uloga u američkoj ekranizaciji iznimno popularne švedske trilogije romana Millennium, nastale iz pera Stiega Larssona. Višnjić će glumiti direktora zaštitarske kuće ‘Milton Security’ u kojoj radi glavna junakinja Lisbeth, koju će pak glumiti zanimljiva Rooney Mara.

Larsson je umro još 2004., a svjetsku je slavu stekao serijalom krimi-romana pod naslovom Millennium, objavljenom posthumno. Trilogija je sastavljena od sljedećih knjiga: The Girl with the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire i The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest. Naravno, u 2009. su izašle i švedske filmske adaptacije, a sada će se i ostatak svijeta, preko redatelja Davida Finchera i zvijezda Daniela Craiga, Christophera Plummera i nešto manje poznate, ranije spomenute Rooney Mare (i, naravno, našeg balkanskog zavodnika), upoznati s pričom popularnog švedskog novinara i pisca koji je svijet napustio sa samo 50 godina od posljedica srčanog udara.

Koliko sam shvatio, Višnjiću je zagarantirano mjesto u svim dijelovima trilogije, pa će dobiti poštenu priliku da dokaže Hollywoodu da mu uloga ratom izmučenog, slatkorječivog doktora Kovača ipak nije krajnji domet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.