Downey, Jr. se sjetio prijatelja

Piše: Sven Mikulec

Primajući priznanje za “izvanredan i posvećen rad i doprinos napretku filmske industrije” (American Cinematheque Award), Robert Downey, Jr. prisjetio se svog kolege, još jednog umjetnika kojem su, baš kao i njemu, osobni problemi otežali karijeru.

Nagrađeni glumac, koji je u osamdesetima imao popriličnih problema zbog droge i alkohola, zamolio je Hollywood da oprosti Melu Gibsonu njegove grijehe. Gibson mu je, naime, tijekom devedesetih, kad su Downeyja uloge uglavnom zaobilazile zbog problematične prošlosti, pružio ruku i ukazao povjerenje “kad nitko drugi nije htio”.

“Osim ako ste vi bez grijeha – a ako jeste, u krivom ste jebenom poslu – trebali biste mu oprostiti i pustiti ga da radi svoj posao. Naučio me mnogo stvari, i ovom priliku upotrijebit ću onu riječ na ‘h’ – hrabrost,” izjavio je okupljenom mnoštvu u hotelu Beverly Hilton.

”S njim je sve uredu. On je dobar tip, dobra srca. Mel i ja dijelimo istog odvjetnika, istog publicistu i istog psihijatra. Nisam mogao naći posao i on mi je ga je ponudio. Rekao mi je da, ako preuzmem odgovornost za sebe – nazvao je to “grljenje kaktusa” – dovoljno dugo, moj će život poprimiti nekakvo značenje. I da, ako mi on tada pomogne, da ću ja pomoći idućem čovjeku kojem će ta pomoć biti potrebna. Nisam ni slutio da će taj ‘idući čovjek’ biti baš on.”

Jedan komentar za “Downey, Jr. se sjetio prijatelja

  • Deckard says:

    I Air America je stvarno zabavan filmić, dobra suradnja bila između njih dvojice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.