Dosta je testosterona u akcijskom žanru – stižu ’ExpendaBelles’

Piše: Vedrana Vlainić

milla-jovovich-with-guns

Jedna od osnovnih premisa feminizma je da sve što muškarci rade, mogu raditi i žene (i to još bolje). Prema tome, bilo je samo pitanje vremena kada će akcijska hit franšiza The Expendables dobiti svoju „nježniju“ inačicu.

U Hollywoodu su trenutno u začecima dva akcijska trilera inspirirana Stalloneovim hitom, sa kompletno ženskim castom. Jedan je, još uvijek neimenovani projekt Adija Shankara (The Grey, Dredd, Killing Them Softly) sa Ginom Carano (Fast & Furious 6) i Katee Sackhoff (Riddick) potencijalno u glavnim ulogama. S druge strane, producent Expendablesa Avi Lerner stoji iza direktnog spin-offa, vrlo maštovito naslovljenog The ExpendaBelles.

Tijekom snimanja The Expendables 3 u Bugarskoj, Lerner je malo popričao s lokalnim medijima i izložio svoju ideju za žensku inačicu ovog neočekivanog box-office hita, te spomenuo par imena glumica koje su trenutno u pregovorima za film. ExpendaBelles bi se također snimao u Bugarskoj, ekipa bi okupila renomirana imena s obje strane kamere, a akcijske scene neće zaostajati za onima koje izvode Sly, Schwarzenegger, Statham i ekipa. Karen McCullah Lutz i Kirsten Smith (Legally Blonde, The Ugly Truth) već rade na scenariju, a trenutno traje potraga za redateljicom koja bi stala za kormilo ovog projekta i pokrenula ga.

Što se tiče glavnih uloga, za koje su navodno zainteresirana mnoga poznata imena, Lerner je spomenuo samo tri: trostruku oskarovku Meryl Streep, Cameron Diaz i Millu Jovovich. Jovovich je u jednom periodu bila spominjana u kontekstu Expendables 3, ali izgleda da su ju producenti ipak odlučili sačuvati za ExpendaBelles. Streep je pomalo iznenađujuć izbor, ali poučeni primjerom Helen Mirren u RED, apsolutno smo za varijantu gdje bi ova filmska ikona obukla maskirno odijelo, uzela strojnicu u ruke i pokazala svima tko je glavni.

No, budući je original svojevrsni hommage treš akcićima 80ih, napumpan testosteronima do skoro grotesknih razmjera, glupo bi bilo od ExpendaBelles očekivati išta više od girl-power inačice istoga.

Daljnje informacije o castingu i statusu projekta očekujemo kako se snimanje The Expendables 3 privodi kraju.

6 komentara za “Dosta je testosterona u akcijskom žanru – stižu ’ExpendaBelles’

 • Maximus says:

  Mislim da bi ovaj film bio promašaj bez Sigourney Weaver.

 • danijel.82 says:

  Slažem se za Sigourney Weaver, a takođe bi bilo dobro kad bi angažovali Lindu Hamilton, pa čak i Cynthiu Rothrock 😉 Ne sviđa mi se ideja o Meryl Streep i Cameron Diaz, jer bi fokus ExpendaBelles-a trebao biti na bivšim i novim akcionim heroinama.

 • Sven Mikulec says:

  Cameron Diaz ne bi dao ni da igra filmsku pantomimu na kakvom druženju s ekipom.

 • Syn-c says:

  Famke “legz” Jansen bi možda sjela…
  A najviše od svih bi volio vidjeti Ditu Von Teese sa dvije berette u skoku, mljac!

 • Sao says:

  Nekako imam osjecaj da ce ovaj film biti skup glupih kliseja i stereotipa o zenama. Tipa borit ce se za frajera i par cipela (jer naravno to su zene!). Sve u svemu nedostatak Sigourney Weaver nedaje mi nade. Molim se zaista za akciju i pucacinu, a ne jos jedan od filmova koji bi zene kakti trebale voljet. Dovoljno je glupavih filmova za amebe, nezadovoljene kucanice i trinaestogodisnjakinje.

 • Barbarosa says:

  Demi Moore zaradila pozivnicu sa G.I. Jane

Leave a Reply

Your email address will not be published.