Don Cheadle će režirati i glumiti u biografskoj drami `Kill the Trumpet Player´

Piše: tonymelo

House-of-Lies-Don-Cheadle

Poznati glumac Don Cheadle, režirat će i glumiti u biografskoj drami Kill the Trumpet Player, koja će ispričati životnu priču jazz legende Milesa Davisa. Premda se već neko vrijeme zna da Cheadle planira snimanje biografije ovog glazbenika, do sada se pretpostavljalo da će ulogu redatelja preuzeti Antoine Fuqua. Sada su u javnost puštene informacije da tomu ipak neće biti tako. Bit će ovo prvi film kojega će Cheadle režirati, što će mu pružiti potpunu slobodu pri snimanju.

Pred kamerama, pridružiti će mu se još dvije Hollywoodske zvijezde – Zoe Saldana i Ewan McGregor. Saldana će glumiti Milesovu bivšu ženu Frances Davis, dok će McGregor portretirati neimenovanog reportera časopisa Rolling Stone koji će pomoći legendi jazza da se ponovno vrati u “igru”. Film će započeti za vrijeme Davisovog “tihog perioda” u trajanju od šest godina između 1975. i 1981. godine, kada je glazbenik dosegao samo dno svojeg profesionalnog i privatnog života. U tom razdoblju rijetko je svirao, te se u potpunosti posvetio drogiranju. Glavni fokus filma biti će na ranim osamdesetima, kada se Davis suočava sa svim svojim problemima i vraća onome u čemu je najbolji. Svojoj glazbi.

Dona Chealdea smo u zadnje vrijeme mogli gledati u trećem dijelu Iron Man franšize, te u seriji House of Lies. Činjenica da je uložio ogromnu količinu svojeg vremena i energije kako bi pokrenuo ovaj projekt, pruža nam osjećaj sigurnosti da se ovdje radi o nečemu stvarno kvalitetnome. Glavni direktor studija BiFrost, koji stoji iza ovog filma, u intervjuu je izjavio da ima potpuno povjerenje u Cheadleovu viziju, te da smatra da je Don jedan od najboljih glumaca naše generacije koji kao da je rođen za ovu ulogu.

Za sada, ovo su sve informacije koje su poznate kada je u pitanju film Kill the Trumpet Player, a čim saznamo nešto više, budite sigurni da ćemo vas obavijestiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.