Dodjela Emmyja: ‘Breaking Bad’ i ‘Modern Family’ najbolje serije

Piše: Sven Mikulec

0

Jučer su u Los Angelesu tradicionalno podijeljeni Emmyji, televizijske verzije Oscara kojima se svake godine nagrađuje ono najbolje što nam TV ima za ponuditi.

Emmyja za najbolju dramsku seriju, nakon tri neuspješne nominacije, konačno je odnio Breaking Bad (ispred glavnih konkurenata Downtown Abbey i Igre prijestolja), najboljom humorističnom serijom po četvrti put zaredom proglašena je Moderna obitelj, a u kategoriji miniserije ili TV filma pobjedu je odnio Soderberghov film Behind the Candelabra. Razloga za slavlje imaju i glumci Jim Parsons (glavna uloga u humorističnoj seriji – Teorija velikog praska), Julia Louis-Dreyfus (glavna uloga u humorističnoj seriji – Veep), Jeff Daniels (glavna uloga u dramskoj seriji – The Newsroom) i Claire Danes (glavna uloga u dramskoj seriji – Homeland). Vrijedi spomenuti i da je omražena Anna Gunn (Skyler iz Breaking Bada) nagrađena Emmyjem za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji, dok je istu titulu u muškoj konkurenciji kući ponio Bobby Cannavale iz Boardwalk Empirea.

Kompletan popis pobjednika možete pogledati ovdje, a kao šećer na kraju donosimo vam epski govor Merritt Wever, najbolje sporedne glumice u humorističnoj seriji (Nurse Jackie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.