Dobro je biti Matthew McConaughey

Piše: tonymelo

matthew-mcconaughey

Dobro je biti Matthew McConaughey. Nakon svoje preobrazbe iz “onog frajera koji u svakoj romantičnoj komediji skida majicu” u ozbiljnog glumca, postao je tražena roba u gradu anđela. U posljednje vrijeme glumac reda hit za hitom, a u planu su još tri velika projekta. Radi se o filmovima The Company Man, The Stand i Gold.

The Company Man, baziran na istinitome događaju, prati CIA agenta Edwina Wilsona koji se ubrzo nakon završetka hladnoga rata zaputio iza neprijateljskih linija kako bi osigurao potpisivanje ugovora o oružju i o svemu informirao američku Središnju obavještajnu agenciju. Njegovu karijeru u usponu zaustavila je promjena načina djelovanja agencije, te je nečasno otpušten iz službe. Unatoč tome, nastavio je djelovati kao čovjek bez države i postao neprijatelj broj jedan američkog državnog odvjetnika.

Drugi projekt, The Stand, adaptacija je istoimenog romana Stephena Kinga, a McConaughey bi trebao preuzeti ulogu Randalla Flagga. Nakon što kuga usmrti većinu stanovništva, gospodin Flagg u Las Vegas namami sav ološ ovog svijeta, kako bi kreirao svoju vlastitu civilizaciju i učinio ju najmoćnijom u Sjedinjenim Američkim Državama. Redatelj Josh Boone originalno je planirao da McConaughey preuzme drugu ulogu, onu Stua Redmana, ali je u intervjuu izjavio kako će u slučaju da McConaughey pronađe vremena u svom prenatrpanom rasporedu, sam moći odlučiti kojeg lika želi glumiti.

The Gold, također inspiriran istinitim događajima, treći je film u kojemu ćemo možda moći vidjeti ovog markantnog Oscarovca. Patrick Massett i John Zinman napisali su scenarij baziran na događajima vezanim uz Bre-X rudarsku korporaciju. Devedesetih godina prošlog stoljeća ta je tvrtka kupila zemljište u Indoneziji, a nedugo nakon kupovine otkriveno je kako je cijelo područje iznimno bogato zlatnom rudom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.