Disney pomiče rokove filmovima

Piše: tonymelo

angelina-jolie-maleficent

Disney je objavio vijest koja će rastužiti sve ljubitelje animiranih filmova. Slijedeće godine nećemo imati priliku gledati niti jedan animirani film iz Pixarove kućne radionice. Dobra strana ove odgode očituje se u tome što će redatelji i animatori crtića The Good Dinosaur i Finding Dory dobiti više vremena za rad, što bi u konačnici trebalo rezultirati kvalitetnijim proizvodom.

Nedavno smo pisali o tome da je Bob Peterson, redatelj animiranog filma The Good Dinosaur smijenjen, te se može zaključiti da je upravo to jedan od glavnih razloga promjene rasporeda. Pitanje koje sada muči mnoge jest kako će ova promjena utjecati na ostale Pixarove projekte? Kao prvo, novi animirani film Inside Out na kojemu radi Peter Docter, čovjek koji nam je donio Up, još uvijek je planiran  za ljeto 2015.. S druge strane, Good Dinosaur – film koji govori o tome što bi bilo da dinosaurusi  nikada nisu izumrli – je pomaknut na studeni 2015., datum koji je do tada bio rezerviran za prikazivanje FInding Dory. Zbog toga ćemo nastavak Potrage za Nemom gledati tek na ljeto 2016., u isto vrijeme kada dolazi i novi nastavak Pirata s Kariba.

Finding Dory je u zadnjim mjesecima također doživio velike kreativne promjene. Originalni kraj filma je promijenjen kako bi istaknuo osjetljivost problema lošeg tretiranja riba i vodenih sisavaca koji žive u zatočeništvu. Drugi dio Potrage za Nemom je jedini animirani film koji je trenutno u produkciji, a da nije originalna ideja već nastavak. To potvrđuje ozbiljnost Pixara u namjeri da u budućnosti stvara samo originalan sadržaj.

Kako bi popunio prazninu koja je nastala zbog promjene u rasporedu, Disney je odlučio ubrzati rad na bajkovitome filmu Maleficent te je premjestio datum prikazivanja na svibanj 2014. godine. Za neupućene, Maleficent nudi drugačiji pogled na poznatu bajku o Trnoružici. U ovoj verziji ćemo pratiti priču vještice koju će u filmu portretirati Angelina Jolie.

Što se tiče ostalih Disneyjevih projekata, uskoro nam dolazi Wikileaks drama The Fifth Estate koja će u kinima zaigrati idućeg mjeseca te sportska drama McFarland s Kevinom Cotnerom u glavnoj ulozi koja je na rasporedu u desetom mjesecu 2014.. Osim navedenih projekata, tu su još i animirani film Planes: Fire and Rescue te Marvelovi Guardians oft he Galaxy. Sve u svemu, čini se Disney nikada ne spava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.