Disney planira igranu `Beauty and the Beast´

Piše: Tena Strahinec

beauty-and-the-beast-disney

Sljedeći na redu live-action adaptacija Disneyjevih animiranih filmova je Ljepotica i zvijer (izv. Beauty and the Beast). Redatelj je oskarovac poznatih Dreamgirls, Bill Condon (heheh), a novi scenarij piše Stephen Chbosky (The Perks of Being a Wallflower). Nagađa se da bi britanska glumica Emma Watson, koja je surađivala s Chboskym na navedenom filmu, mogla i ovaj put dobiti ulogu jer su oboje izrazili želju da ponovno surađuju.

Strka oko live-action adaptacija Disneyjevih filmova još se nije smirila, a ne izgleda ni da će se to uskoro i dogoditi: Sofia Coppola radi na svojoj verziji Male sirene, 2015. stiže film o Petru Panu iz radionice Warner Bros.-a, a u planu je i prequel Snjeguljice i lovca (izv. Snow White and the Huntsman) naslova inovativnog poput izraza lica glavne glumice – Lovac (izv. The Huntsman).

U zraku visi pitanje i hoće li film sadržavati glazbene točke pa se tako odmaknuti od Alice u Zemlji Čudesa (izv. Alice in Wonderland) i Maleficent, a s obzirom da glavna junakinja Belle u filmu često pjeva šećući svojim malim selom i čitajući knjige, Ljepoticu i zvijer teško je zamisliti bez pjevanja. Dodatna je prednost da su Condon i Chbosky radili na mjuziklima poput Chicaga, Dreamgirls i Rent tako da su dobili potrebno iskustvo za Ljepoticu i zvijer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.