`Dig´ se snima u Hrvatskoj

Piše: tonymelo

dig-cro

Početkom mjeseca u Hrvatskoj je započelo snimanje nove američke mini serije Dig koja će pratiti priču FBI agenta koji istražuje ubojstvo američke arheologinje. Seriju su kreirali Tim Kring poznat po svojem radu na Herojima i Gideon Raff čija je serija Homeland prošle godine, uz brojne druge nagrade, osvojila Zlatni globus u kategoriji najbolje dramske serije, kao i Emmyja za najbolju glavnu žensku ulogu.

Jason Isaacs (Harry Potter, Patriot) glumit će Petera Connellyja, FBI agenta koji pokušava razriješiti ubojstvo američke arheologinje u Jeruzalemu, a slučajno otkrije zavjeru staru dvije tisuće godina koja prijeti da će promijeniti sam tijek povijesti. Misteriozno ubojstvo bit će okruženo biblijskim proročanstvima, a radit će se o uroti svjetskih razmjera. U planu je snimanje šest epizoda, ali autori serije smatraju kako je Connelly lik dostojan franšize, te se nadaju kako ćemo ga imati priliku vidjeti kako putuje svijetom i rješava neke nove probleme u drugim državama.

Nakon što je izbio sukob u pojasu Gaze, filmska ekipa odlučila je obustaviti snimanje i krenuti u potragu za novim lokacijama. Zahvaljujući Igri prijestolja, ali i poticajnim mjerama za snimanje koje od 2012. pruža Hrvatska, odlučili su kako su Split, Trogir i Dubrovnik savršene zamjenske lokacije za Jeruzalem. Zanimljivo, s promjenom lokacije snimanja došlo je i do promjene scenarija. Osim što će hrvatski gradovi poslužiti kao zamjena za Jeruzalem, dio radnje će se odvijati u Hrvatskoj, a najnovije glasine govore kako će u seriji glumiti i neki hrvatski glumci.

Službeni trailer serije Dig možete pogledati ispod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.