Diane Lane će postati Hillary Clinton u BBC-jevoj 4-satnoj seriji

Piše: Ana Kundid

Čini se kako u privatnom životu političarka Hillary Clinton i glumica Diane Lane nemaju puno dodirnih točaka (osim možda nevjernih supruga), no jedna od NBC-jevih faca, Bob Greenblat, očito misli drugačije jer smatra Lane idealnom kandidatkinjom za jedan svoj budući projekt.

NBC je objavio kako će Diane Lane utjeloviti bivšu državnu tajnicu i prvu damu Hillary Clinton u najavljenoj miniseriji u trajanju od 4 sata. Scenarija još nema, datumi početka prikazivanja  nisu ni na vidiku, a jedina informacija kojom trenutno rasplažemo jest da bi emitiranje trebalo započeti prije 2016. Godine, za kada je zakazana Clintoničina objava predsjedničke kandidature. Tko će glumiti Billa, također ostaje visjeti u zraku.

Usporedno s ovim, u nastajanju je još nekoliko projekata okupiranih biografskom pričom kontroverzne poilitičarke, a najpoznatiji se krije pod naslovom Rodham redatelja Jamesa Ponsoldta objavljenim početkom ove godine. Protagonistica filma Rodham još nije proglašena, pa se tako za titulu prve dame natječu imena poput Scarlett Johanson, Carey Mulligan i Reese Whitterspoon.

S obzirom da su ostale kandidatkinje po mom mišljenju redom znatno lošije opcije za ovu ulogu i s obzirom na šture informacije o cijelom projektu, ispada da je najavljeni angažman Diane Lane neočekivano zadovoljavajuća  vijest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.