Diablo Cody snimila slađi film od planiranog

Piše: Iva Bucić

diablo-cody-paradise

Diablo Cody do sada se uspješno skrivala iza pera (Juno), no jučer je svijetu predstavila svoj redateljski prvijenac Paradise.

Otkrila je da je film potpuno drugačiji od planiranog. Svi vrhunci melankolije i dramatičnosti misteriozno su se izgubili i stvoren je sladak i vedar film koji prikazuje dvadesetjednogodišnju Lamb Mannerheim (Julianne Hough), koja odluči napustiti svoju ortodoksnu kršćansku obitelj nakon što joj u avionskoj nesreći pogine zaručnik, a većinu njezina tijela unakaze opekline. Potpuno zabezeknuta jer je bog tako nagradio njezinu religioznost, odlazi u Las Vegas. Oni iz redova religioznih ne bi trebali osobno shvatiti ovaj detalj, Cody je i sama veoma religiozna osoba, tvrdi.U gradu grešnika upoznaje barsku pjevačicu Loray (Octavia Spencer) i konobara Williama (Russell Brand).

Od početka je Diablo planirala ekstremno zatvorenu Lamb, koja je usput rečeno ime dobila prema djevojci iz neonacističkog benda Prussian Blue, smjestiti u najdivljiju okolinu.  No, nije imala pojma da će priča dobiti ekstremnu religijsku dimenziju.

Paradise će vjerojatno označiti alfu i omegu Codyjine redateljske karijere, no ne zato što ju je uloga redateljice, kako i sama kaže, nasmrt preplašila, već zato što joj majci dvoje djece više odgovara rutina TV svijeta. Stoga trenutno sa Joshom Schwartzom radi na showu Prodigy, a nada se i da će njezin mjuzikl Sweet Valley High koji već ima glazbu, scenarij i redateljašto prije dobiti zeleno svjetlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.