Di Caprio je Alan Turing?

Piše: Vedrana Vlainić

Leu je bome krenulo s biografskim filmovima. Pamteći još uvijek njegovog Howarda Hughesa (The Aviator, 2004.) i Franka Abagnalea (sjajan Catch Me If You Can iz 2002.) te dok čekamo da ga napokon vidimo i kao J.E.Hoovera u Eastwoodovom J. Edgaru, glasine cure na sve strane o ekranizaciji lika i djela matematičkog genija Alana Turinga. Warner Bros producira scenarij Grahama Moorea naslova The Imitation Game, no DiCapriovo ime u glavnoj ulozi te Ron Howard u redateljskom stolcu ipak nisu još stopostotno potvrđeni.

Bez obzira što je bio jedna od ključnih ličnosti u Drugom svjetskom ratu i porazu nacista, Turing je jednako tako bio i krivično proganjan zbog svoje homoseksualnosti, prisiljen na kemijsku kastraciju te na kraju počinio samoubojstvo otrovavši se cijanidom.

Znači, film bi trebao biti poprilično mračan i depresivan, ali, po mom mišljenju, DiCaprio se pokazao kao dovoljno jak glumac da bi mogao iznjeti ovakav jedan lik. Što drugo reći nego – fingers crossed!

2 komentara za “Di Caprio je Alan Turing?

  • Jelena Djurdjic says:

    Božić 2012, put vas nanese u NY, ili LA, potrošili ste lovu na poklone, u džepu 10$ a u bioskopu Leovi Django i Great Getsby, premijere (pišem vesti pa nailazim na taj podatak, u isti dan ladno). Kud, kud pitam vas ja

  • maxima says:

    ma, oba. prvo gatsby a onda se prošvercat’ na djanga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.