Deus Ex: Human Revolution dobiva svoju ekranizaciju

Piše: Ivan Andrijanić

U općoj navali na ekranizaciju video igara, našao se i jedan vrlo zanimljiv naslov, već odavno poznat, pogotovo ljubiteljima virtualnog svijeta. Riječ je o Deus Exu, distopijskoj priči koja se kroz temu o borbi protiv terorizma dosta bavila i teorijama zavjere te tajnima društvima. Prvi dio, izdan sad već davne 2000. godine, smatra se jednom od boljih igara uopće. 2003. je izdan nastavak pod imenom Invisible War, ali nije povukao uspjeh.

Prošle godine stigao je treći izdanak serijala, naslovljen Deus Ex: Human Revolution. Tematski se odvijao prije prvog, točnije u 2027. godini. Priča se vrtila oko Adama Jansena, šefa osiguranja jedne tvrtke koja nije na naročito dobrom glasu. Njegove poslodavce napadnu teroristi, gdje glavni lik ostane teško ranjen, ali ga spašava ugradnja umjetnih dijelova. Nakon toga kreće u istragu, koja ga odvodi u nenadane rute i globalne zavjere.

Cijeli koncept je privukao i redatelja Scotta Dericksona, koji za igru kaže da je fenomenalni cyberpunk koji kombinira akciju i napetost s filozofskim idejama, te da ne može dočekati da krene sa snimanjem. Redatelj je poznat po The Exorcism of Emily Rose, zanimljvoj kombinaciji sudske drame i religijskog horora. Za Deus Ex će napisati scenarij zajedno s C. Robertom Cargillom, s kojim je surađivao i na svom zadnjem filmu Sinister. U svakom slučaju, bolje vrijeme za ekranizaciju nije mogao odabrati, barem u dane opće paranoje oko nadziranja i ubrzanog tehničkog razvoja koji počinje djelovati prilično sablasno. Nadajmo se da će biti na razini igre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.