Denzel Washington u pregovorima za `Sedmoricu veličanstvenih´

Piše: tonymelo

training-day-fuqua-washington

Book of Eli poslužio je kao dobar dokaz da Denzel Washington zna kako nositi kaubojske šešire i prašnjave kapute. Čelnici MGM studija bili su toliko impresionirani da su mu nedavno ponudili još jednu priliku da navuče kožne cipele i uhvati se revolvera, i to nigdje drugdje, nego li u preradi jednog od najpoznatijih vesterna svih vremena – Sedmorici veličanstvenih.

Redateljsku stolicu trebao bi zauzeti Antoine Fuqua, čovjek koji je s Washingtonom surađivao na proslavljenom Danu obuke, te na filmskom rebootu kriminalističke serije The Equalizer koji uskoro dolazi u kina. Izvorni je scenarij napisao Nic Pizolatto, kreator HBO serije True Detective, a preradio ga je John Lee Hancock koji je do sada radio na projektima poput The Alamo i The Blind Side.

Originalna verzija Sedmorice veličanstvenih, inspirirana Kurosawinim samurajima, snimljena je u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, a priča je pratila sedmoricu revolveraša unajmljenih da obrane jedno meksičko selo od razbojnika. U filmu se pojavljuju glumačke legende poput Stevea McQueena, Charlesa Bronsona i Yula Brynnera, a glasina kruži da će MGM pokušati napraviti nešto slično i s modernom verzijom. Washingtonu bi se tako trebali pridružiti poznate zvijezde koje su se već okušale u žanru vesterna, a navode se imena glumaca poput Kevina Costnera (Dances with Wolves, Open Range), Morgana Freemana (Unforgiven) i Matta Damona (True Grit).

Više informacija o novoj preradi klasika možete saznati tako da redovito pratite FAK.

Leave a Reply

Your email address will not be published.