Denzel Washington ponovno u futurističkom trileru

Piše: Vedrana Vlainić

Nakon što je 2010. ostvario glavnu ulogu u post-apokaliptičnoj drami Book of Eli (Knjiga Iskupljenja), dvostruki oskarovac Denzel Washington trenutno je u ranim pregovorima za film sličnog štiha, adaptaciju romana Shovel Ready, autora Adama Strenbergha, koji na police stiže tek početkom 2014. godine. Priča je smještena u blisku budućnost, u New York razoren još nepoznatim sukobom, gdje je većina populacije pobjegla iz sumorne stvarnosti u digitalni svijet. Washington bi tumačio protagonista čiji opis baca na tipičnog anti-junaka kakve je već ranije vrlo uspješno utjelovio – plaćenog ubojicu, koji spletom okolnosti dolazi u situaciju u kojoj će morati zaštititi svoju „metu“ od nekog jačeg igrača.

Već stoput viđeno, ako mene pitate, ali projekt je još uvijek u ranoj fazi tako da ne bi bilo fer već sada zauzimati negativan stav. Uostalom, malo što je danas pretjerano originalno u Hollywoodu, a kvalitetna režija i dobar castčesto su u stanju izvući sasvim solidno ostvarenje čak i iz najbanalnijih predložaka, tako da bi red bio pričekati daljnje informacije prije no što krenemo s osudama.

Washington se trenutno priprema za glavnu ulogu u The Equalizer Antoinea Fuque, adaptaciju špijunske/krimi TV serije iz 80ih, u kojoj će glumiti zajedno s Chloe Moretz i Melissom Leo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.