Del Toro se raspričao o animiranom `Pacific Rimu´

Piše: Tena Strahinec

la_ca_0621_guillermo_del_toro

Fanovi Guillerma del Tora su ova dva mjeseca u ekstazi zbog količine vijesti i informacija koje daje. Prvo smo vas informirali o tome kako on i Zak Penn pišu scenarij za nastavak Bitke za Pacifik (izv. Pacific Rim), zatim je pristigla vijest o datumu prikazivanja istog, a isti dan je Del Toro najavio i animiranu seriju koja se nastavlja na grafički roman `Year Zero´. Ali, to nije sve – cca četiri dana kasnije komentirao je kako i dalje žustro radi na adaptaciji Lovecraftove novele `At the Mountains of Madness´.

No, ova vijest koncentrirana je na nedavni intervju s Del Torom iz kojeg smo izvukli par informacija: spomenuta serija zamišljena je kao most koji povezuje prazninu između Bitke za Pacifik 1 i 2, a ne kao epizode u kojoj svaka prikazuje zaokruženu cjelinu nekog događaja: „Trenutno smo usred pregovora s nekoliko japanskih kompanija za animaciju. Razgovaramo s nekoliko showrunnera koji imaju snažnu animiranu pozadinu i držimo audicije za scenariste. Što je odlično je povezanost između prvog i drugog filma – uistinu produbljuje mitologije likova; imamo camee iz prvog filma, ali uglavnom se radi o novim likovima. Novi jaegeri (osim jednog ili dva), novi kaiju… Stvarno je zabavno.“

Također se raspričao i o radnji serije, za koju kaže: „Ideja je prikazati grupu likova – imamo pilote, funkcionalne jaegere i sve te mlade likove. Zaista želim istražiti stvari vezane za drugi film, poput tehnologije jaegera, razvoja kaiju, ideje o precursorima – ljudima koji kontroliraju kaiju. Imamo puno prostora u 13 epizoda i želio bih to napraviti u sličnom stilu kao i Bitku za Pacifik. (…) Ne želim da obradimo jednu pustolovinu svaki tjedan – malo akcije koja se riješi u 40 minuta ili jedan sat.“ Del Toro je naglasio da ne želi komentirati na kojoj će se mreži serija prikazivati dok ne padne konačna odluka te dodaje da su otvoreni za bilo koju opciju koja ih ugodno iznenadi.

Najavio je i da radi na manjem projektu, a radi se o crno-bijelom filmu na kojem počinje raditi u veljači/ožujku iduće godine, te čija će glumačka postava biti poprilično malobrojna. Glumac s kojim bi Del Toro želio surađivati je John Hurt, a ime glumice zasad nije otkrio, osim činjenice da „nije poznata, ali ima nevjerojatno zanimljiv ukus“. Uz sve to, potvrdio je da je naslov projekta „neko veliko stvorenje“. Pitanje je – koje?

Leave a Reply

Your email address will not be published.