Del Toro planira Frankensteina, Cumberbatchu jedna od uloga

Piše: Tena Strahinec

Guillermo del Toro, redatelj filmova poput Hellboy, Panov labirint (izv. El Laberinto del Fauno) i Bitke za Pacifik (izv. Pacific Rim), najavljuje nastavak na projektu koji je u planu još od 2009. godine: kreira najpoznatije filmsko čudovište – dolazi dr. Frankenstein i njegov Adam, demon, crni đavo, bijedna neman, kako god ga nazvali. Del Toro je odabrao Benedicta Cumberbatcha, s kojim već radi na hororu Crimson Peak, za jednu od uloga u planiranom filmu. Cumberbatch već ima iskustva s ulogama čudovišta i doktora Frankensteina – 2011. je igrao obje uloge u adaptaciji romana iz 1818. godine Frankeinstein ili moderni Prometej autorice Mary Shelley, predstavi Dannyja Boylea. Uz Cumberbatcha je glumio i Jonny Lee Miller (Trainspotting, Hakeri).

Iako nije poznato koju ulogu mu del Toro sprema, pretpostavlja se da će Cumberbatch glumiti doktora Frankensteina jer kao što Tim Burton ima Helenu Bonham Carter, a Woody Allen Penelope Cruz, tako i del Toro ima svog Douga Jonesa – muzu i najdražeg glumca. Jones je tako del Torov Abe iz Hellboya i Pan/The Pale Man iz Panovog labirinta, pa bi uloga čudovišta ovdje mogla pripasti njemu. No, s obzirom da se del Toro voli zatrpati projektima i aktivno poticati svoju svestranost, čudovište neće tako brzo dobiti svoju kinopremijeru – zasad ćemo se zadovoljiti SF-om Bitka za Pacifik koji je stigao u kina.

Cumberbatcha ćemo ove godine gledati u čak tri filma: The Hobbit: The Desolation of Smaug, August: Osage County s Meryl Streep i Julijom Roberts i The Fifth Estate u kojem glumi Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, a snimit će i treću sezonu BBC-jeve serije Sherlock koja stiže krajem godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.