’Deadpool’ i ’Black Panther’ novosti

Piše: Tena Strahinec

reynolds_deadpool.jpg

Simpatični glumac Ryan Reynolds nema baš najsjajniju prošlost sa svojim ulogama u filmskim adaptacijama stripova, no čini se da je dobio još jednu priliku. Snimanje filma s Reynoldsom u ulozi Marvelovog anti-junaka Deadpoola već se neko vrijeme razvlači, zbog čega je Reynolds izjavio da mu je to najgora veza u kojoj je ikad bio. Film ima mali budžet i pripadat će kategoriji R (klinci ispod 16 ne mogu gledati bez pratnje starije osobe), dakle nešto slično Kick-assu: nasilje, neograničeno prostačenje i sveopći kaos.

Iako se cijeli projekt kreće puževom brzinom, u zadnje vrijeme se lagano pomiče prema naprijed tako da će se Reynolds sigurno pojaviti u toj ulozi. No, veliko je pitanje vremena jer je Fox trenutno prebukiran, a i scenarij je procurio na internet. Na projektu rade scenaristi Rhett Reese i Paul Wernick koji su radili na scenarijima filmova Dobrodošli u zemlju zombija (izv. Zombieland) i G.I. Joe: Osveta (izv. G.I. Joe: Retaliation).

Još bolja vijest stiže od strane Marvela koji je izjavilo da ćemo sigurno gledati film s Black Pantherom. Panther bi mogao doći na red nakon Avengersa: The Age of Ultron i lijepo se uklopiti i nadovezati na lik Captaina Americe. Captainov štit izrađen je od elementa koji postoji samo na teritoriju afričkog plemena Wakanda, kojem pripada upravo Black Panther. Njegov prvotni štit bio je trokutast, no ubrzo je povučen zbog sličnosti sa superherojem Shieldom. Tada je Captain dobio okrugli štit, u obliku diska, kakav je svima nama dobro poznat.

Prema legendi kralj T’Chaka plemena Wakanda dao je Captainu vibranij, vanzemaljski metal koji postoji samo u njihovoj zemlji, a Captain mu je iz zahvalnosti poklonio svoj originalni štit koji se još uvijek tamo nalazi. T’Chakin sin Black Panther kasnije postaje dio Avengersa i tako dolazimo do ovog filma. Marvel ima planove do daleke 2021. (faza tri), a natuknuli su i rasprave o četvrtoj i petoj fazi. Sve u svemu, možemo očekivati priljeve novih, ekstra zanimljivih superheroja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.