DC najavljuje poplavu superherojskih filmova: snimat će se 2 filma po godini

Piše: Ana Kundid

suicide_squad

Warner Bros. i DC Entertainment Studio imaju u planu ubuduće snimati dva superherojska filma po godini. Radi se o poprilično velikom pothvatu, no filmovi bi ipak trebali biti niskobudžetni projekti sa manje poznatim DC junacima u glavnim ulogama. Isto tako, snimat će se tek nakon što DC završi sa tzv.“A-listom superherojskih priča“.

Prvi na potezu je Suicide Squad koji u težištu radnje ima grupu zatvorenika u  namjeri da provede opasnu misiju za američku vladu, u zamjenu za skraćivanje zatvorskih kazni. Na Suicide Squad bilo bi izdvojeno oko 40 mil. dolara, otprilike duplo više nego što je najmjera utrošiti na ostale projekte. Tako ćemo, između ostalih, za 20mil. dolara po uratku moći pogledati i Booster Gold, Deathstroke, Team7. Kako je prognozirano, filmovi će se emitirati dvaput godišnje, jedan u proljeće, dok će drugi pritjecati na jesen.

Za sada je službeno objavljen samo već poznati naslov s “A-liste“- Batman Vs. Superman, sa Henry Cavillom kao Clarkom Kentom, tj. Supermanom i Batmanom, čije se odijelo kroji za Bena Afflecka. Najavljen je za 2015.godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.