David Yates odabrao reboot Tarzana kao idući projekt

Piše: Deni Zgonjanin

David Yates je nakon posljednjeg Harryja Pottera, razumljivo, uzeo mali odmor kako bi odlučio čime će se uhvatiti u koštac nakon ogromnog posla koji je odradio sa posljednjim avanturama malog čarobnjaka. Odluka je pala na Tarzana, kojeg već dulje vrijeme nismo vidjeli na velikim ekranima, osim u raznim B, C i ŽNJ produkcijama, gdje su naslovnu ulogu nosili tipovi poput Caspera Van Diena. Yates se odmah primio posla i krenuo u potragu za tumačem naslovnog junaka, a posljednje vijesti nam govore da za ulogu konkuriraju Henry Cavill, Charlie Hunnam i Alexander Skarsgard.

Studio iza filma, Warner Bros, je navodno jako zagrijan za četvrtog glumca, Toma Hardyja, no on izgleda na pokazuje prevelik interes za ulogu. Da se mene pita, ako već ne mogu dobiti Hardyja, onda bi prvi izbor trebao biti Cavill, no njegov veliki minus je kronični nedostatak karizme, koju Hunnam i Skarsgard imaju na izvoz, no fizički ne liče na Tarzana. Osim ako Yates planira Dark Knight (Dark Man Ape?) pristup filmu, gdje bi njuške potonje dvojica legle savršeno.

Što se tiče scenarija, on je već dulje vrijeme spreman, napisan od strane Adama Cozada (Jack Ryan), no nije poznato kakav stav prema njemu ima redatelj. Postoji velika šansa da će unajmiti novog scenarista da napiše isti, ovisno o smjeru u kojem Yates želi krenuti sa projektom…

Leave a Reply

Your email address will not be published.