David Tennant pristao na glavnu ulogu u američkom remakeu ‘Broadchurcha’

Piše: Sven Mikulec

0

Bez ikakva naporna osuđivanja ove uvažene američke prakse “posvajanja lijepe djece diljem svijeta”, reći ću kratko i jasno: Amerikanci pripremaju remake odlične britanske miniserije Broadchurch Chrisa Chibnalla, a glavnu će ulogu, onu detektiva Aleca Hardyja, ponovno odigrati popularni 10. Doktor Who, David Tennant. Remake će emitirati televizijska mreža Fox (Bones, New Girl, The Following).

Priča o ubojstvu koje je potreslo maleno englesko ribarsko mjesto i paru istražitelja sa svojim osobnim problemima i duhovima iz prošlosti neke je oduševila, druge je u najgorem slučaju zadovoljila, a uz najavu da će se raditi na drugoj sezoni, stigla je i obavijest da su Ameri zagrizli mamac. Za razliku do Sherlocka, kad su Ameri bili prisiljeni razviti Elementary  s Johnnyjem Leejem Millerom i Lucy Liu, Britanci su ovaj put popustili pred zveckanjem dolara. Autor originala, Chris Chibnall, čak će raditi na remakeu – u planu je da napiše pilot za ono što bi, vjeruju u Foxu, mogao biti novi hit i zadovoljiti američka žedna grla nakon što je Breaking Bad pipa presušila.

Ostaje pitanje koliko će radnja biti bliska britanskoj inačici, ali sigurno je da će Tennant igrati američkog detektiva koji se hvata ukoštac s ubojstvom u idiličnom američkom selu. Detalji nisu poznati, kao ni podatak tko će pokušati nadmašiti fenomenalnu ulogu Olivije Colman. Serija će se publici predstaviti u sezoni 2014./2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.