David Schwimmer producira pilot nove TV serije

Piše: Jure Maleš

1

David Schwimmer, zvijezda TV serije Prijatelji, sprema povratak na male ekrane. Prva TV uloga nakon Prijatelja bit će mu glavna uloga u ABC-jevoj komediji Irreversible u produkciji Petera Tolana i Sony Pictures TV. Schwimmer će također biti i producent ovog projekta koji je temeljen na izraleskoj TV seriji Bilti Hafich. Šuška se da ugovor uključuje i dogovor da Schwimmer u budućnosti režira još jedan pilot za poznatu TV kuću.

Nakon 10 sezona u NBC-jevoj mega-hit seriji Prijatelji, Schwimmer se posvetio režiranju i vodio snimanje dva filma, Run, Fatboy, Run i Trust, te dva pilota, od kojih je jedan, prošlogodišnji Growing Up Fisher, prerastao u NBC TV seriju.

Irreversible, emisija koja se donekle temelji na imrpovizaciji kao i Curb Your Enthusiasm (Bez oduševljenja, molim), prati Andyja (Schwimmer) i Sarah. Oni su ekscentričan par, zadubljen u sebe, koji često upada u nevolje za koje su najčešće sami odgovorni. Bilti Hafich je nakon početka prikazivanja prošle godine zauzela prvo mjesto na ljestvici omiljenih emisija na izraelskoj televiziji te je započelo snimanje druge sezone. Sonyjeva adaptacija serije zahuktala je nadmetanje u kolovozu te dobila zeleno svijetlo za snimanje pilot emisije kao i bajni iznos od sedam znamenki pri iznošenju ideje za serijal.

Jedan od tvoraca originalne emisije, Segahl Avin, pomogao je kao scenarist, a postoji i mogućnost da producira pilot koji će se snimati u New Yorku kao izvršni producent, dok bi Schwimmer bio producent pilota. David Schwimmer je, uz Jennifer Aniston, jedini glumac postave Prijatelja koji nije glumio u vlastitoj TV seriji nakon što su se Prijatelji prestali prikazivati.

Problem s imenom

Kada se vijest o mogućnosti snimanja serije Irreversible pojavila na stranicama ABC-ja, gledatelji TV kuće izrazili su zabrinutost oko imena same serije. Naime, postoji film s istim imenom, Irreversible, u kojem postoji scena silovanja s Monicom Bellucci te su gledatelji zabrinuti da će se naziv emisije povezivati s navedenim filmom. ABC je ponudio gledateljima da sami daju prijedloge za naziv serije jer, osim što se naslov podudara s već navedenim filmom, podudara se s još 7 naslova u popularnoj bazi imdb.com stranice.

Koje biste ime vi dali seriji? Ako pilot bude uspješan i preraste u emisiju, planirate li je gledati?

 

Autor: Branka Ćićerić Perlain

Leave a Reply

Your email address will not be published.