David Fincher ponovno na TV setu – adaptira `Utopiju´

Piše: Sven Mikulec

Utopia TV series

Izgleda da se David Fincher, snimajući prošle godine prve dvije epizode House of Cardsa, ipak nije zasitio TV seta, pa se odlučio na drugi izlet među smrtnike!
Filmaš koji je režirao pozamašan broj hitova, među kojima su Fight Club i The Social Network, podvrnut će rukave i za HBO odguliti čitavu sezonu adaptirajući popularnu britansku seriju Utopia.

U središtu je radnje grupa zagriženih fanova underground grafičkog romana ‘The Utopia Experiments’, koji saznaju da je, prije nego li je skončao misterioznom smrću, autor napisao nastavak stripa. Prvi je dio predvidio najveće katastrofe u zadnjem stoljeću, a drugi bi sasvim sigurno mogao predvidjeti nove, ali i pojasniti prijašnja zbivanja. Stoga se neki mutni tipovi poznati kao The Network odluče pod svaku cijenu dočepati nastavka.

Utopia bi se trebala početi snimati dogodine, ali nikakav konkretan datum nije spomenut. Osim drugog Fincherovog plivanja u televizijskim vodama, označit će i drugu redateljevu suradnju s autoricom i scenaristicom Gillian Flynn. Prema njezinom je romanu snimio Gone Girl, koji se premijerno prikazuje prekosutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.