David Cronenberg kao glumac u filmu Body Art

Piše: Ivan Andrijanić

U prošloj godini pojavila su se dva „slična“ filma, jedan europski, drugi američki. Oba su, kroz sumanutu, naizgled potpuno apsurdnu atmosferu, gdje su se brisale ikakve granice suvislosti, zapravo progovarali o ljudskoj egzistenciji. Naš kontinent podario nam je Holy Motors Leosa Caraxa, a s druge strane oceana pojavio se Cosmopolis Davida Cronenberga. Zašto paralela između ta dva filma?

Uskoro počinju pripreme za film Body Art, prema noveli Don DeLilla, koji je napisao i Cosmopolis. Cronenberg će se nanovo naći u igru, ali samo kao glumac, a društvo će mu praviti i „pijanistica“ Isabelle Huppert te Denis Lavant, glumac vrlo upečatljive fizionomije, k tome i nositelj glavne uloge u Holy Motorsima. Režije se uhvatio Luca Guadagnino, poznat po filmu I Am Love, te nekim kratkometražnim djelima i dokumentarcima. Pogledajmo o čemu se ovdje točno radi:

Lauren Hartke je umjetnica koja se bavi performansima, a priča prati njene dane i suočavanje s realnošću nakon što joj muž počini samoubojstvo. Nakon nekog vremena odlazi u izoliranu iznajmljenu kuću na obali, gdje susreće misterioznu osobu, koja se ne sjeća vlastitog imena, ali zna ponoviti točan razgovor koja su Lauren i njen pokojni muž imali prije smrti.

Biti će vrlo zanimljivo vidjeti svu spomenutu ekipu na jednom broju, a pogotovo ako Cronenberg dobije ulogu tajanstvene ličnosti u kući, za što vjerujem, postoje velike šanse. Još jedino fali Terry Gilliam u cameo ulozi, i stvar će biti zaista potpuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.