Darren Aronofsky možda se baca u špijunske vode

Piše: Tena Šojer

Darren Aronofsky, redateljsko ime koje se krije iza Crnog labuda, Hrvača i Rekvijema za snove, možda preuzme redateljsku palicu u adaptaciji špijunskog romana Red Sparrow.

Riječ je o djelu Jasona Matthewsa, u kojem glavna heroina Dominika Egorova mora postati ono što se kodnim imenom naziva “Vrabac” (eng. sparrow) – istrenirana zavodnica u službi Majke Rusije. Kako to obično biva, predmet Dominikine žudnje postaje nitko drugi no agent CIA-e, Nathaniel Nash, čovjek kojeg je trebala zavesti, ali ne i zavoljeti. Priča nabijena špijunažom i seksualnim tenzijama provlači se kroz Rusiju, Finsku, Grčku, Italiju i SAD, a zabranjena veza dvoje agenata dovodi u opasnost njihove karijere i živote.

Za prava na ekranizaciju ove knjige 20th Century Fox je nakon nadmetanja s još nekoliko studija izdvojio sedmeroznamenkastu cifru, a producentski tim činit će Steven Zaillian i Garret Basch. Svi pregovori s Aronofskim još su u ranoj fazi jer se redatelj osim za špijunsku dramu zanima i za duže najavljivani biografski film o Georgeu Washingtonu – The General. U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo vidjeti kako se Aronofsky nakon maničnih ballerina i biblijskog epa Noah nosi s mračnom i erotičnom špijunskom pričom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.