Povratak Dannyja Boylea televiziji

Piše: Vedrana Vlainić

Iako je ostao zabilježen u povijesti struke kao redatelj kultnih filmova kao što su Trainspotting, recentnijih box-office uspješnica Slumdog Millionaire i 127 Hours te, odnedavno, i kao redatelj ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, slabije je poznato da je Danny Boyle svoju karijeru započeo upravo na televiziji. Sada se, izgleda, toj televiziji i vraća. U pripremi je „policijska drama“ za britanski Channel 4, a nikakvi drugi detalji nisu poznati osim da će za scenarij biti odgovorni Sam Bains i Jesse Armstrong, par koji stoji iza odlične humoristične serije Peep Show.

Ovo nije jedini interesantan projekt koji Channel 4 sprema za novu sezonu. U pripremi je i kostimirana drama naslova Indian Summer, koju bi trebao režirati još jedan filmaš s „velikog platna“, Simon Curtis (My Week With Marilyn).

Ne znamo je li se Boyle odlučio na ovaj transfer zbog relativnog neuspjeha svog posljednjeg filma Trance ili se jednostavno zaželio promjene okoline, ali nema veze sve dok god koristi svoje talente u mediju koji je i nama dostupan na uvid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.