Damona za predsjednika

Piše: Filip Jakovljević

Kontroverzni američki redatelj Michael Moore javno je pozvao Matta Damona da se kandidira za mjesto predsjednika SAD-a na izborima iduće godine, nakon što ga se dojmio hrabri stav glumca protiv ključnih političkih odluka.

Zvijezda filmova Ocean’s 11 i The Bourne Identity pridružila se prosvjedu učitelja prošli mjesec u Washingtonu, a nedavno je izjavio i kako mu se gadi način na koji su političari odugovlačili s dogovorom o podizanju limita američkog nacionalnog duga.

Damonovo političko zalaganje i javno iznošenje stavova zapelo je za oko (ili uho) redatelju dokumentarnih filmova Fahrenheit 9/11 i Sicko, i on je siguran da bi oskarovac bio idealni demokratski kandidat za Ovalni ured.

Tijekom jedne online rasprave na FireDogLake.com Moore je izjavio: „Mislim da je bio jako hrabar i nije ga bilo briga hoće li koga uvrijediti iznošenjem stavova koji su morali biti iznešeni. Ako želite pobijediti, Republikanci su definitvno pokazali da kandidiranje nekog poupularnog donosi pobjedu; ponekad, čak i kad kandidirate glumca, pobjeđujete. Navodim njegovo ime samo zato jer bih želio da počnemo tako razmišljati.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.