Damon se priključuje Clooneyjevom timu

Piše: Jelena Androić

Matt Damon vjerojatno će se pridružiti glumačkoj ekipi nadolazećeg Clooneyjevog art-naci filma „The Monuments Men“, čime lista slavnih imena okupljenih na ovom projektu postaje naprosto spektakularna.

Film o čijem smo sinopsisu već pisali, a u kojem je Clooney u dvostrukoj ulozi – koscenarista i redatelja – bavi se krađom umjetnina od strane Adolfa Hitlera i njegovih momaka tijekom 2. svjetskog rata, te grupom ljudi uključenih u otkrivanje krađa i vraćanje umjetnina.

Ako potpiše, Damon se pridružuje glumačkoj ekipi koju čine George Clooney, Daniel Craig, Jean Dujardin, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Hugh Bonneville i Bob Balaban.

Clooney će u filmu portretirati Georgea Stouta, zapovjednika američke vojske i konzervatora umjetnina, koji je vratio desetke tisuća umjetnina ukradenih od strane nacista tijekom rata.

Blanchette igra Rosu Valland, povjesničarku umjetnosti i članicu Pokreta otpora (što će njenoj konstituciji vjerojatno dobro stajati), a Damon i Craig će se naći u ulogama o kojima još nije sve poznato no zna se da će jedan od njih portretirati osnivača njujorškog baleta i poznavatelja umjetnosti Lincolna Kirsteina, koji je osobno bio uključen u povratak umjetnina po Njemačkoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.