Damon Lindelof neće raditi na nastavku Prometeja

Piše: Valentino Bahun-Golub

Prije par mjeseci saznali smo da scenarist Damon Lindelof možda neće imati vremena da napiše nastavak Prometeja za Ridleyja Scotta. To je sada potvrđeno, Lindelof je objasnio da nakon što je Prometej izdan, Scott i on imali su sastanak „gdje su počeli opet razgovarati o tome gdje će putovanje nastaviti“. Prije nego što ga je Scott uspio zamoliti da napiše scenarij, rekao je da ne može to učiniti zbog ostalih obaveza.

Za razliku od nekih scenarista koji mogu uravnotežiti više projekata, Lindelof je rekao da može raditi samo jednu stvar u isto vrijeme.

„Stvar u Prometeju je što je to bila prerada. Jon Spaihts je napisao scenarij i ja sam ga preradio. I ja sam proveo cijelu godinu svog života na Prometeju. Ideja o izgradnji nastavka s Ridleyem je strahovito uzbudljiva. Ali u isto vrijeme, razmišljao sam, pa, to će vjerojatno biti dvije godine mog života. Ja ne mogu raditi ono što J.J. (Abrams) radi. Ja nisam sposoban za to. Mogu raditi samo na jednoj stvari u isto vrijeme. Pa sam mu rekao, „Zbilja mislim da ne mogu početi raditi na ovome dok ne napravim ove druge stvari. I ne znam kad će te druge stvari biti gotove.“ A on je odgovorio, „Pa, okej, nije da sam te pitao zapravo.“ On i ja smo u odličnim odnosima i bilo je ostvarenje sna raditi s njim. No na radost mnogih fanova, ne vidim sebe u nastavku Prometeja.“

20th Century Fox još mora potvrditi datum izlaska, no nastavak je prioritet studija i uskoro bi trebali saznati tko će raditi na scenariju.

Jedan komentar za “Damon Lindelof neće raditi na nastavku Prometeja

  • Mirnes Alispahić says:

    Hvala Bogu pa neće raditi na nastavku. Doduše, ne mora ni Ridley 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.