Cumberbatch uzima pauzu, Hiddleston preuzima

Piše: Vedrana Vlainić

cumberbatch-hiddle

Nakon što smo prošlih tjedana pisali o vrlo zaposlenom Benedictu Cumberbatchu i hrpi filmova u kojima ćemo ga gledati ove i sljedeće godine, pišimo sada malo o onima u kojima neće biti.

Nedavno je objavljeno da je Cumberbatch u potpunosti odustao od novog projekta Guillerma del Tora, gotičkog horrorca Crimson Peak. Ovo bi del Toru bio prvi film s tematikom opsjednute kuće nakon odlične Đavolje kralježnice iz 2001., i zvuči kao zaista zanimljiv projekt ovog redatelja-vizionara, a Cumberbatch bi sigurno bio savršen u kakvoj god ulozi te je njegov odlazak izazvao val razočarenja među njegovim fanovima i filmofilima diljem svemrežja. No, uskoro su krenule glasine da bi Cumberbatchov zemljak i glavni rival što se tiče popularnosti na društvenim mrežama, Tom Hiddleston, mogao postati njegova zamjena. Glumac najpoznatiji po ulozi Lokija u filmovima o strip-junaku Thoru i prvom nastavku Avengersa sada je i službeno dobio Cumberbatchovu ulogu, s datumom početka snimanja pomaknutim na siječanj 2014. Ostatak glumačke ekipe uključuje Charlieja Hunnama, Jessicu Chastain, Jima Beavera i Burna Gormana, a Emmu Stone, koja je morala odustati zbog drugih obaveza, zamijenit će, čini se, Mia Wasikowska. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti ima li del Toro još uvijek žicu za filmove kakve je snimao na početku svoje karijere.

Ne zna se točno zbog čega je Cumberbatch odustao. Nagađa se da je razlog njegova trenutna potražnja i nije dugo trebalo da krenu glasine kako je u igri uloga u nekom drugom filmu, konkretnije, u J.J. Abramsovom jednako iščekivanom i već unaprijed omraženom Star Wars projektu. No, glumčevi predstavnici odmah su demantirali te glasine, a Cumberbatch je i sam porekao da će se pojaviti u Epizodi VII, i to prošli tjedan na TIFF-u gdje je promovirao The Fifth Estate. „J.J. i ja smo već radili zajedno,“ rekao je Cumberbatch, „I volio bih raditi ponovo s njim. Ali nije bilo nikakve ponude [za ulogu u Star Warsima]. To je sve.“

Doduše, javna poricanja glumaca ne znače puno u današnje vrijeme. Dapače, čak se koriste kako bi se namjerno u tajnosti sačuvale određene informacije. Primjerice, Charlie Hunnam je još do prije dva tjedna poricao da je uključen u 50 Shades of Grey (dobro, i ja bih na njegovom mjestu), da bi neki dan službeno izašlo kako je dobio glavnu ulogu, a tijekom castinga za glavnog negativca u Star Trek Into Darkness, ostali glumci su mjesecima lagali o identitetu glumca nakon što je Cumberbatch već bio odabran. Istina, Benedict je već potpisao za puno projekata u nastanku (uključujući glavne uloge u The Lost City of Z i The Imitation Game), pojavljuje se u tri festivalca trenutno u trci za nagrade (12 Years a Slave, The Fifth Estate i August: Osage County), posuđuje glas zmaju Smaugu u nastavku Hobita, a tu je i TV serija Sherlock, koja je najzaslužnija za njegov trenutni položaj na A listi najtraženijih glumaca.

Budući da Ben trenutno iskače iz svake paštete, možda je i dobra stvar da baš ne pristaje na svaki holivudski flick koji mu se ponudi. Iako se radi o glumcu kojega teško da ćemo se tako skoro zasititi, najradije bih da nikada ni ne dođemo do trenutka kada bismo bili primorani reći „dosta“. Nakon ovako plodne godine, naš omiljeni Sherlock svakako zaslužuje odmor (no, ne možemo reći da ćemo se ljutiti ako se i ovaj casting demanti pokaže lažnim).

Leave a Reply

Your email address will not be published.