Cumberbatch u ‘The Lost City of Z’

Piše: Ivo Skocic

1

Zvijezda Sherlocka i Star Trek Into Darknessa, Benedict Cumberbatch, trenutalno je u pregovorima za glavnu ulogu u adaptaciji New York Timesovog best-sellera The Lost City of Z koju sprema redatelj kosacrta pisac James Gray (We Own the Night).

Službeni opis knjige je:

1925. godine Fawcett se uputio u Amazonu kako bi pronašao antičku civilizaciju, i otkrio jedno od najvažnijih otkrića ikada. Europljani su stoljećima vjerovali da džungla krije kraljevstvo El Dorada. Tisuće su umrle dok su tražili, i ostavili čovječanstvo da misli da je Amazona stvarno nenaseljena. No Fawcett, čija su putovanja inspirirala sir Conan Doyleovu knjigu The Lost World, godinama se pripremao za put. On i njegov 21-godišnji sin uputili su se na put oko svijeta kako bi dokazali da ova prastara civilizacija, koju je nazvao Z, postoji. A onda su on i njegova ekipa netragom nestali.

Kumbo, koji bi trebao glumiti Fawcetta, od ostalih angažmana ima i nadolazeći triler o WikiLeaksu The Fifth Estate, glumi i antagonista u novome nastavku Hobbita, a i možemo ga gledati i u novoj sezoni Sherlocka za koju je nedavno pala zadnja klapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.