Cumberbatch-McAvoy u priči o Assangeu?

Piše: Sven Mikulec

Mokri snovi milijuna djevojaka, čini se, uskoro će se ostvariti – u priči o Julianu Assangeu i njegovom kontroverznom vođenju Wikileaksa glumačke bi snage mogli udružiti Benedict Cumberbatch i James McAvoy, piše Variety.

Dok se već neko vrijeme znalo da je Cumberbatch osigurao naslovnu ulogu, iako je u ozbiljnim kombinacijama navodno bilo i ime Jeremyja Rennera, novost je da bi Assangeovu nekadašnju desnu ruku, Daniela Domscheita-Berga, mogla utjeloviti zvijezda filmova Posljednji škotski kralj, Okajanje i X-Men: Prvi razred.

Domscheit-Berg je inače napisao knjigu pod naslovom Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website, na kojoj se film djelomično i temelji, a s Assangeom je blisko surađivao od 2007. do 2010. godine, kada je napustio WikiLeaks zbog profesionalnog neslaganja s partnerom.

Za redatelja je izabran Bill Condon (Dreamgirls), a scenaristički će debitirati Josh Singer, dosadašnji pisac na serijama poput FringeaLie to MeZapadnog krila. Dok čekamo realizaciju ovog obećavajućeg projekta, ne možemo si pomoći a da se ne sjetimo Društvene mreže, koja je sličnu medijski eksponiranu situaciju iskoristila na najbolji mogući način.

Leave a Reply

Your email address will not be published.