Cumberbatch kao Alan Turing

Piše: Filip Jakovljević

Scenarij za film The Imitation Game već duže vrijeme čeka da ga netko prebaci na veliko platno. Projekt je bio blizu realizacije, a u glavnoj se ulozi trebao pojaviti Leonardo DiCaprio, međutim pregovori nisu bili uspješni pa je film stavljen na čekanje. Nedavno je mjesto redatelja prihvatio Norvežanin Morten Tyldum, te je počela potraga za novim glavnim glumcem. Film bi mogao predvoditi sve popularniji Benedict Cumberbatch. Prema Deadlineu, Cumberbatch je vrlo blizu potpisivanja ugovora s Warner Bros.-om.

Film će prikazati život kriptologa, matematičara i informatičara Alana Turinga. Turing je bio jedan od zaslužnih za razbijanje šifri njemačke Enigme, za što mu je uzvraćeno optužbama na sudu zbog njegove homoseksualnosti koje se nije sramio (tako je, završio je na sudu jer je priznao da je homoseksualac).

Cumberbatch trenutno snima film o WikiLeaksu, The Fifth Estate, gdje će glumiti Juliana Assangea, a za nekoliko mjeseci kreće i snimanje treće sezone Sherlocka, gdje također ima glavnu ulogu, pa bi The Imitation Game mogao krenuti sa snimanjem krajem ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.