Crvena zora, remake?

Piše: Marin Mihalj

Ne znam nikoga iz moje ili malo starije generacije tko nije pogledao Red Dawn bar deset puta. Infantilan i poprilično glup film ostao je u sjećanju svih onih koji su živjeli za vrijeme procvata VHSa, a upravo taj film, kao i gomila američkih propagandnih filmova iz 80ih, najviše su profitirali “izumom” i distribucijom video kaseta. Tko nije gledao, reći ću mu premisu; Rusi, ti prokleti Rusi, spuštaju se padobranima na američko tlo i vrše invaziju. Kako ih ne uoče radari, bilo tko — ostalo je zauvijek nepoznato.

E sada, Hladni rat je završio, Rusija i Amerika su dva svijeta bratska, s njima se ponosi cijela Hrvatska i slične pizdarije. Tko će u preradi vršiti invaziju? Tijekom snimanja filma 2009. godine, to su trebali biti Kinezi. Doista, bili su. No, studio je odlučio kako je veća “prijetnja” Sjeverna Koreja (dok je Kina postala jedno od lukrativnijih tržišta za film) pa je film na ledu već par godina dok se vršila digitalna modifikacija uljeza sa smrtonosnim namjerama.

Dok se originalom šepurio Patrick Swayze, u remaku ćemo gledati Chris Hemswortha. Hemsworth je sada, nakon Thora, zvijezda te će film lakše biti promovirati/prodati. No siguran sam kako bi Hemsworth sada dao svoje desno jaje da film ne ugleda svjetlo dana. Ali hoće.

Leave a Reply

Your email address will not be published.