`Cortes´ je nova serija Martina Scorsesea

Piše: Terezija Bjelajac

Cortes

Još jedna suradnja velikog redatelja Martina Scorsesea i televizijske kuće HBO je sklopljena, a njezin rezultat nova je serija Cortes.

Iako još nije realizirana na papiru, priča nas uvodi u život španjolskog konkvistadora Hernana Cortesa, zaslužnog za propast asteškog carstva, zatim Malinche, iz redova Maya koja mu je pomogla u tom pothvatu te Montezume, asteškog vođe s kojim se sprijateljio i na koncu, stavio u lance.

Fabula se čini zanimljiva, motiv izdaje, napetosti i, vjerujemo da će se dogoditi, ljubavi, nešto je čime HBO vrlo vješto barata već godinama.

Scenaristička realizacija pada u ruke Chrisa Gerolma, autora filma Mississippi Burning iz davne 1988. u kojem su nastupali Gene Hackman i Williem Dafoe u ulogama osebujnih FBI agenata, tako da za sada što se tiče redateljske, spisateljske i produkcijske funkcije, serija već ide u sasvim dobrom smjeru. Ono što je još ostalo enigma jest glumci, a navodno će i oni dorasti kvaliteti serije, jer se priča o Beniciu Del Torou (Sin City, Snatch) kao potencijalnoj glavnoj ulozi.

Iako su zadnji rezultati gledanosti prve Scorseseove drame u suradnji sa HBO-om, Boardwalk Empire pomalo poražavajući, nadamo se da će gledanost Cortesa biti dostatna da se serija održi kroz sezone. Priča o epskoj drami 15. stoljeća na staroameričkom kontinentu, u vrijeme nemilosrdne brutalnosti i borbe za goli život ostavlja mjesta za turbulentne odnose među likova, jakog intenziteta pa bi to ipak mogla biti dobra „kuka“ za gledatelje.

Za sad se još ne zna ništa u vezi novog epskog projekta na HBO-u, ali sigurno će biti dobra konkurencija megapopularnoj seriji Game of Thrones, a u igri je još i True Detective, tako da se pripremite na brojna napeta iščekivanja novih epizodi i intriga HBO-ovog svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.