Concept art iz nikad realiziranog Hulka

Piše: Ivan Andrijanić

Do prije desetak godina, poznati povučeni, nesigurni fizičar Bruce Banner, koji kad malčice izgubi živce postaje ogromni gorostas zelene boje zvan Hulk, nezaustavljiv za rakete, tenkove i slična tehnološka „pomagala“, bio je uglavnom stripovski vrlo angažiran, a filmski posve neaktivan. Istina, pojavila se koncem 70-ih jedna serija na temu, nazvana jednostavno The Incredible Hulk, ali s današnjeg aspekta je poznatija po trasholikom ugođaju i body-builderu Lou Ferrignu, nego po naročitoj kvaliteti.

Prije točno deset godina, Ang Lee je doveo i ovog lika pred velike ekrane, radi čega su mnogi negodovali. Poznati tajvanski maestro stvorio je intimniju dramu, koja je više bavila međuljudskim odnosima nego se orijentirala na razbijanja i visokobudžetne scene, a film je (nažalost) na kraju  izviždan. Producentima nije pretjerano dugo trebalo da uzmu dežurnog potrčka i stvore bum-tras spektakl, što je nakon pet godina učinio Louis Leterrier, a vjerujem da je Hulk kao lik dosegao dno u Avengersima (što li je itko vidio u tom filmu, do danas mi nije jasno).

Ipak, planovi za film radili su se još prije Leeja i ekipe. Poznati scenarist Jonathan Hensleigh, koji je napravio jako dinamičan, originalan i zabavan posao na trećem Die Hardu, planirao je realizirati Hulka sad već pradavne 1997. godine. Tu nas čeka jako zanimljiv concept art iz filma, a na jednom od crteža Hulk se bori protiv divovskog komarca (!). Ako ga se ne bi smrtno ozbiljno shvatilo, možda bi ovo bila jedna odlična posveta trash filmova 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Uživajmo.

Jedan komentar za “Concept art iz nikad realiziranog Hulka

  • FILMOMAN says:

    U filmu avengers,hulk je po mom misljenju dosegao vrhunac kao lik.A to što si napisao vezano uz film radije neću komentirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.