Con Air opet polijeće?

Piše: Deni Zgonjanin

Zlatno je pravilo u Hollywoodu da ako nemaš originalnu ideju, uvijek možeš raditi nastavak ili remake. Srećom, ovaj put nije riječ o remakeu već nastavku velikog hita Con Air. Kao klinac sam obožavao taj film gledati svaki Božić ili Novu godinu na našim televizijama, sve dok urednici nisu skužili kako je ljudima već pun kufer tih repriza pa su odlučili otkupiti nove filmove Stevena Seagala.

Con Air je savršeni primjer tipičnih američkih blockbustera u ono doba, pun zvijezda koje su ostvarile ako ne odlične, onda barem strašno zabavne nastupe, poput Johna Malkovicha i Stevea Buscemija. Nedavno je na promociji svojeg novog filma The Mechanic redatelj CA-a Simon West izjavio kako bi volio raditi nastavak te je jedino pitanje da li je Nic Cage zainteresiran. “Ako je, onda krećemo u lov na ostatak ekipe iz filma.”

Ova vijest nije konkretna i ne znači da će se projekt stvarno realizirati, ali poznavajući Cageovu hiperproduktivnost u zadnje vrijeme, makar u lošim filmovima, sumnjam da će odbiti raditi nastavak jednog od najvećih hitova u svojoj karijeri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.