Cohen postaje jadnik

Piše: Filip Jakovljević

Redatelj Tom Hooper želi zadržati visinu kvalitete svoga rada, što je nakon Oscarom nagrađenog King’s Speecha pravi izazov. Zbog toga za svoju adaptaciju Jadnika skuplja jaku glumačku postavu. Već je prije potvrđen nastup Hugha Jackmana i Russela Crowa u glavnim ulogama (Jean Valjean i inspektor Javert), a njima su se pridružili Anne Hathaway, Helena Bonham Carter i Eddie Redmayne.

Nedavno se filmu pridružilo još jedno ime. Sacha Baron Cohen će se naći u ulozi Monsieura Thenardiera, pokvarenog vlasnika gostionice, koji zajedno sa svojom suprugom (Carter) ucjenjuje samohranu majku Fantine (Hathaway), koja mu mora platiti veliku svotu novca kako bi se on brinuo za njenu kćer Cosette.

Ovo je treći puta da Cohen uzima ulogu u kojoj može demonstrirati svoje pjevačke sposobnosti. Već ih je pokazao u Sweeneyu Toddu, a pokazat će ih opet ovdje i u biopicu o rock grupi Queen, gdje će glumiti Freddieja Mercuryja. Uz to potvrđen je i njegov nastup u Django Unchained, a možete ga gledati i u avanturi Hugo, redatelja Martina Scorsesea.

Uz Cohenovo, spominje se još jedno ime koje bi se moglo pridružiti filmu. Thenardierovu kćer, Eponine, bi trebala utjeloviti Lea Michele (Glee). Dofovor još nije postignut, a za istu se ulogu još spominju i Taylor Swift i Scarlett Johansson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.