Christian Bale u novom filmu Davida O. Russella

Piše: Jelena Androić

Nakon što je prije par mjeseci napustio novi projekt redatelja Davida O. Russella čiji mu je, usput budi rečeno, „Boksač“ iz 2010. donio Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu, Christian Bale ovih se dana vratio ekipi i potpisao ugovor. Film još uvijek nema naslova no zna se da će u njemu glumiti Amy Adams (također je glumila u „Boksaču“), te Bradley Cooper i Jeremy Renner. Bale će glumiti prevaranta kojeg FBI zapošljava da bi „zakucao“ korumpirane političare.

Kao i „Boksač“, i ovaj je film baziran na istinitoj priči, iako od nj postoje stanoviti odmaci. Scenarij Erica Warrena Singera, koji se izvorno zvao „American Bullshit“, prati prevaranta (Bale) i njegovu partnericu u zločinu (Amy Adams) koji su prisiljeni surađivati s „odmetnutim“ i svojeglavim agentom FBI-a, da bi razbucali druge prevarante, nasilnike, političare…

Radnja ima sličnosti sa slavnom FBI-jevom operacijom Abscam iz kasnih ’70-ih i ranih ’80-ih koja je za rezultat imala optužnicu protiv američkog senatora i pet kongresmena, nakon istrage o korupciji u javnom sektoru. Prevaru u kojoj su ovi političari dolijali u ruke pravde, osmislio je Melvin Weinberg, poznati umjetnik pretvaranja, kojeg je tada također uposlio FBI. Zbog suradnje je Weinberg izbjegao trogodišnji zatvor za svoje prethodne aktivnosti, čak je bio i plaćen sa 150 tisuća dolara.

Film će biti sniman sredinom veljače na istočnoj obali SAD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published.