Charlie Bean režira ’Ninjago’

Piše: tonymelo

ninjago

Sve je počelo s malim kockicama, da bi zatim uslijedili Lego crtići, Lego računalne igrice, te prvi Lego film za kojeg se sada sa sigurnošću može utvrditi da je tek dio kockastog mozaika koji je u planu. Lego je obavijestio javnost da kreće u snimanje novoga filma koji će za razliku od prvoga, biti baziran na liniji proizvoda Ninjago koja je originalno vlasništvo Lega.

Prve Lego nindže su se na tržištu igračaka pojavile u kasnim devedesetim. Nakon svega par godina, Lego je odustao od proizvodnje, da bi 2011. godine ponovno oživio franšizu pod nazivom Ninjago. Proizvodi su bili dosta popularni što je rezultiralo crtićem na Cartoon Networku i igricom za Nintendo. U izvornoj verziji nindže su bile smještene u srednjovjekovni Japan, ali se u novom Ninjaguto okruženje zamijenilo izmišljenim čudnovatim svijetom. U tom svijetu nindže i samuraji se koriste helikopterima i motorima u borbi protiv vojske kostura, zmajeva, ljudi zmija i zlog vojskovođe Lorda Gamadona koji je protjeran u Podzemlje te se želi vratiti u Ninjagoland.

Za redatelja filma je odabran Charlie Bean koji je do sada radio na Cartoon Network crtiću Tron: Uprising. Chris Miller i Phil Lord, koji rade na drugome Lego filmu pod nazivom Lego Movie će se naći u ulozi producenta zajedno s kreatorima franšize Danom Linom i Royjem Leejom. Dan i Kevin Hageman zaduženi su za pisanje scenarija.

Još uvijek nije određen okvirni datum prikazivanja Ninjaga, ali se zna da bi prvi Lego film trebao zaigrati u kinima u veljači iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.