Casey Affleck u filmu o bostonskom bombaškom napadu

Piše: Sven Mikulec

4

Ne bi Amerika bila Amerika da ne pokuša ekranizirati svoje najveće tragedije dok radnici još uvijek ribaju sasušenu krv s natopljenih pločnika Obećane zemlje. Prošle je godine na zloglasnome Bostonskom maratonu u bombaškom napadu na licu mjesta smrtno stradalo troje ljudi. Čak 264  građana ozlijeđeno je u incidentu, a njima četrnaestoro morali su amputirati barem jedan ud. U vječnoj potrazi za inspiracijom, negdje daleko su ljudi u studiju protrljali ruke i primili se posla.

Scenaristi odličnoga Fightera Eric Johnson i Paul Tamasy unajmljeni su za adaptaciju knjige Boston Strong autora Caseyja Shermana i Davea Wedgea, a Variety izvještava kako će glavnu glumačku i producentsku ulogu preuzeti Casey Affleck, tip koji je za promociju Bostona (Good Will Haunting, Gone Baby Gone) napravio više od revoluciji sklonih fanova čaja.

Priča bi trebala pratiti posljedice napada i lov na bombaše, što je, ako ništa drugo, daleko bolja opcija od očekivanog sladunjavog scenarija „sretna obitelj na doručku, pusa za rastanak, vidimo se navečer nakon trčanja Bostonom, eksplozija“.

Ideju filma ne podržavam, ali manji je Affleck meni osobno vrlo dobar glumac, što smo lijepo mogli vidjeti u Ubojstvu Jesseja Jamesa i spomenutom Gone Baby Gone.

Jedan komentar za “Casey Affleck u filmu o bostonskom bombaškom napadu

  • kolossos says:

    Inscenirani događaj ili ti ga “false flag” s ciljem uvođenja i održavanja stanja panike u ionako strahom zarobljenom amerčkom društvu. Tsarnaevi unaprijed optuženi i žrtvovani,dvije bombe na otvorenom,tri mrtva? Pogledajte snimke i vidite stotine detalja koji traže da se postave pitanja o autentičnosti cijelog događaja.Kada se to shvati,potpuno druga perspektiva stvarnosti se otvara,u kojoj uloga izabranih vlada dolazi u pitanje(ako se već i bez ovoga niste zapitali). Ovaj film će biti divan propagandni uradak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.