Carell snima dramu

Piše: Sven Mikulec

Zvijezda američke popularne obrade britanske hit serije Ured i jedan od najtraženijih komičara današnjice, Steve Carell, nastavlja svoju glumačku karijeru nakon što je objavio da prestaje s radom na sada već kultnoj seriji. Njegov novi projekt, sve je izvjesnije, bit će ekranizacija debitantskog romana američke spisateljice Carolyn Parkhurst, bestsellera The Dogs of Babel.

Priča ”o tugovanju, ispitivanju samoga sebe, ljubavi i o tome koliko komplicirani ljudi i njihovi odnosi mogu biti”, definitivno je nešto novo za Carella, koji očito želi dokazati da je kao glumac sposoban za mnogo više od izigravanja idiota u Anchormanu.

U ovoj će priči Carell odigrati ulogu profesora lingvistike koji se jednog dana vrati doma s posla i pronađe suprugu mrtvu u dvorištu. Iako službeni policijski izvještaji njenu pogibiju smatraju pukom nesrećom, profesor nije baš potpuno uvjeren i odgovore na svoja pitanja odlučuje pronaći u jedinom svjedoku ženine smrti – obiteljskom psu Lorelei. Problem je, naravno, što kuja ne zna pričati engleski. Još.

Nije prvi put da se poznati komičari odlučuju okušati u teškim dramama: Jim Carrey nas je sve impresionirao u Vječnom sjaju nepobjedivog uma (dosta veliki pomak u odnosu na migoljenje iz guzice nosoroga), a mene je iznenadio  i Adam Sandler u Reign Over Me, tumačeći izgubljenog čovjeka koji je ispustio konce iz svojih ruku kad mu je supruga stradala u napadu na Blizance.

Iako neki unaprijed osuđuju Carellov novi film kao preproziran, kristalno jasan napad na Oscare, bit će zanimljivo vidjeti hoće li priznati komičar, u razgovoru sa psom, uspjeti kod gledatelja izazvati suze, ali ovaj put – ne one od pretjeranog smijanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.