Cameron: Snimit ću još tri ‘Avatara’

Piše: Sven Mikulec

Umjesto najavljena dva, svijet će imati prilike gledati čak tri nastavka velike uspješnice Jamesa Camerona iz 2009. godine. Objavio je to jučer sam redatelj, a potvrdio i Twentieth Century Fox.

Avatar, ta simpatična, predvidljiva i dobro nam poznata priča koja je zaradila nestvarnih 2,7 milijardi dolara, osvojio nas je fenomenalnim vizualnim efektima sposobnima sakriti manjkavost priče, a koliko je njegovom autoru ovaj uspjeh značio, pokazuje njegova odluka da u razdoblju od 2016. do 2018. godine – po jedan godišnje, dakle — izbaci još tri dijela.

Na Avataru 2, 3 i 4 radit će poznati scenaristi Shane Salerno (Divljaci, Salinger), Josh Friedman (Crna dalija, Rat svjetova) te Rick Jaff i Amanda Silver (Planet majmuna: Postanak).

“Raditi na svijetu koji smo stvorili Avatarom je rijetko i nevjerojatno zahvalno iskustvo. Pišući nove nastavke, shvatio sam da su Avatarovi svijet, priča i likovi postali čak i bogatiji no što sam očekivao, i postalo je očito da dva nastavka neće biti dostatna da se pozabavim svime što želim staviti na ekran”, izjavio je slavni redatelj.

Kao i ostatak svijeta, i nas u redakciji ovaj je film dosta podijelio. Kakvo je vaše mišljenje o Avataru i nastavcima koji nas čekaju?

Leave a Reply

Your email address will not be published.