“Cabin Fever” dobiva prequele

Piše: Sven Mikulec

Eli Roth jednom je prilikom posjetio Island i navodno pokupio neku odvratnu kožnu infekciju. Da se u svakom zlu može pronaći nešto dobro govori nam činjenica da ga je ovo sigurno ne osobito ugodno iskustvo inspiriralo da prije gotovo deset godina ostvari svoj redateljski debi hororcem Cabin Fever, u našim krajevima poznatim i kao Koliba straha. Priča o grupici studenata koji iznajme kolibicu u šumi i onda počnu padati kao žrtve nekakvog odvratnog virusa (dovoljno je sjetiti se scene u kadi, kad ona djevojka brije noge i pritom skida kožu sa sebe) prošla je pomalo iznenađujuće dobro kod kritičara (63% na Rottenu), a mnogo važnije od toga, film je ubrzo stekao svojevrstan kultni status.

Zato ne iznenađuje previše što producentska i distributerska kuća pod nazivom Indomina Group planira čak dva prequela. Cabin Fever: Patient Zero i Cabin Fever: Outbreak trebali bi biti snimljeni jedan za drugim, s početkom u proljeće iduće godine. Jake Wade Wall, scenarist dva remakea iz prošlog desetljeća (When Stranger Calls, The Hitcher), pisat će scenarij za Patient Zero, dok će Outbreak napisati Adam i Deborah Marcus, dvojac koji stoji i iza nadolazećeg Leatherface 3d-a.

Tek toliko da otprilike znamo sa čime ćemo imati posla, u prvom prequelu jedno će luksuzno krstarenje Karibima poći po zlu kad putnici naiđu na nekakvo napušteno plovilo, dok će Outbreak pratiti jednog doktora i njegovu obitelj pristigle na karipski otok pomoći lokalcima da se bore s nekakvom gripom, koja, jasno, nije baš, jel, gripa.

“Vidimo ogroman potencijal u franšizi Cabin Fever,” izjavio je jedan od čelnih ljudi Indomine, izvjesni Singh Mann. “Odlučili smo snimiti dva nova filma jer ih stvarno želi odana baza fanova – ne samo oni žestoki poklonici Kolibe straha, već i velika i glasna skupina horror fanova diljem svijeta.”

Čini se da je gospodin simpatična imena zaboravio na “uspjeh” nastavka Rothova kultnog filma, Cabin Fever 2: Spring Fever, koji je na svom putu do DVD-polica zaobišao kino-dvorane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.